Norvegia

In Norvegia va trebuie neaparat un permis de munca, il obtineti de la angajator in baza unui contract de munca.  Il obtineti daca sunteti calificat ca tubulator ( un exemplu)  daca aveti cursuri ce va atesta specializarea necesara pentru a munci pe platforme marine sau in santiere nave .

Dar permisul de sedere il obtineti daca munciti si va duceti traiul in Norvegia, in tara. Ei au multe santiere in insule, cu un alt statut , ca sa  nu va dea dreptul de sedere  ci doar  dreptul de munca!  Daca gasiti o slujba in tara , pe pamant , atunci va luati si permisull de sedere….

Daca aveti specializare mai inalta atunci totul se reduce la nivelul de cunoastere a limbii engleze sau daca stiti Limba Norvegiana care este un avantaj mare .Daca sunteti medic, inginer, programator  atunci aveti sansa sa munciti si sa va stabiliti daca vreti, in cea mai de top tara din lume .

Dupa 6 luni vi se acorda permisul de sedere si cu acesta puteti sa ramaneti in Norvegia toata viata conditia este sa aveti de munca .

Cu asigurarea si cu permisul acesta puteti sa va aduceti familia dupa 6 luni  si sa o treceti pe asigurarea dvs. Copilul pana in 14 ani este asigurat gratuit de catre stat , conditia este sa aveti o slujba in sistem si nu la negru. Oricum este aproape imposibil sa ai slujbe la negru acolo !

You must be logged in to post a comment.